سفارش تبلیغ
صبا ویژن
نزد ابلیس، مرگ هیچ یک از مؤمنان، ازمرگ فقیه محبوب تر نیست . [امام صادق علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :6
بازدید دیروز :1
کل بازدید :24635
تعداد کل یاداشته ها : 27
103/2/31
8:39 ع

خیلی از دوستان فکر می کنند استارت آپ یا استارتاپ به کسب و کارهایی گفته می شود که برای اولین بار توسط شخص یا شرکتی راه اندازی می شوند و قبل از آن نمونه ای دیگری از آن در آن کشور یا حتی در دنیا وجود نداشته است.

اما واقعا مفهوم استارت آپ به این کسب و کارها ختم نمی شود. تعاریف مختلفی از استارت آپ وجود دارد که در این مقاله مفصل درباره آن ها صحبت می کنم.

این روزها در اکثر محافل به ویژه در میان جوانان و دوست داران دیجیتال مارکتینگ صحبت های زیادی در مورد استارت آپ ها و کسب و کارهای نوپای تازه تاسیس می شود. اینکه اسنپ چه طور موفق شد یا اینکه الوپیک از کجا آمد؟ خیلی از دوستان هم ایده های خوبی در ذهن دارند که فکر می کنند با عملی کردن آن ها می توانند دنیا را متحول کنند.

ایده های زیادی وجود دارد که با عملی کردن آن می توان نیازی را بر طرف کرد و توسط تکنولوژی های جدید موبایلی و اینترنتی راه اندازی اش کرد. البته فقط در کشور ما کسی که می خواهد استارت آپی را راه اندازی کند این گونه فکر می کند. ولی آیا واقعا استارت آپ یعنی این؟ شناسایی نیاز و بر طرف کردن آن؟ فقط همین؟!

در این مقاله سعی دارم در مورد استارتاپ و باید ها و نباید هایی که درباره آن وجود دارد صحبت کنم. اگر شما هم علاقه مند به راه اندازی استارت آپ هستید و اطلاعات کمی درباره استارتاپ دارید پیشنهاد می کنم این مقاله را از دست ندهید.

 

استارت آپ چیست؟

در ویکی پدیا استارت آپ (Startup) شرکت نوپا و تازه تاسیس معنی شده است.

تعریف استارت آپ

تعاریف مختلفی از استارت آپ در جاهای مختلف وجود دارد. طبق گفته استیو بلنک، پروفسور دانشگاه استنفورد، استارتاپ یک سازمان است که برای پیدا کردن یک مدل کسب و کار مقیاس پذیر و همچنین تکرار پذیر راه اندازی می شود.

طبق گفته USSBA (مرکز کسب و کارهای کوچک آمریکا) استارت آپ به کسب و کارهایی گفته می شود که حول محور فناوری و تکنولوژی شکل می گیرد و پتانسیل بالایی برای رشد در آینده دارند.

اریک ریس نویسنده کتاب فوق العاده نوپای ناب هم استارت آپ را این گونه تعریف می کند : استارت آپ کسب و کاری است که برای ارائه خدمت یا محصول جدید و نو در شرایطی بوجود آمده است که ابهامات بالایی دارد.

البته به نظر من منظور اریک از ابهامات همان ریسک هایی که در راه اندازی استارت آپ ها وجود دارد تا به موفقیت برسند است.

به طور کلی استارت آپ به کسب و کارهایی گفته می شود که جهت برطرف کردن نیازی بر پایه فناوری های جدید راه اندازی می شود. این تعریف دقیقا مختص استارتاپ های موجود در ایران است.

البته این را بدانید که مفهوم استارت آپ فقط مختص به کسب و کارهای آنلاین نیست. در کشور ما چون بیشتر استارت آپ ها حول محور تکنولوژی های جدید راه اندازی می شوند این طور است وگرنه استارت آپ هایی هم وجود دارند که بر پایه تکنولوژی نیستند و کاملا سنتی هستند.

تعریف اریک ریس از استارت آپ

 

تعریف استارت آپ از نظر من :

استارت آپ کسب و کاری است که یک نیاز جدید و اساسی را بر طرف کند.

استارت آپ به کسب و کاری می گویند که مقیاس پذیر است. یعنی در آینده افراد بیشتری را همراه خود می کند. اگرچه ممکن است در فواصل طولانی مقیاس پذیر نباشد!

استارت آپ ممکن است ایده ای کپی باشد یا نباشد. ممکن است ایده ای جدید و نو باشد. ممکن است قبلا کسی آن را راه اندازی کرده باشد یا نباشد.

استارت آپ ممکن است کسب و کاری آینده نگر باشد که باعث تحول در بازار می شود.

استارتاپ ممکن است کسب و کاری سنتی باشد که به صورت آنلاین خدماتی را ارائه می دهد. (کشمون – خرید زعفران از کشاورز)

کسب و کاری که احتمالا ریسک بالایی دارد و در شرایطی راه اندازی می شود که همراه با ابهامات زیادی است. منظور از ابهام این است که ممکن است موفق شود یا شکست بخورد. ممکن است با استقبال مردم رو به رو شود یا نشود. ممکن است در تامین هزینه های مالی کم بیاورد، ممکن است در آینده دیگر طرفدار نداشته باشد و مواردی که همیشه باعث تهدید یک کسب و کار می شود.

البته در بسیاری از مواقع قبل از راه اندازی یک استارت آپ این موارد بررسی می شود تا موفق بودن آن به میزان بالایی تایید شود.

 

تفاوت استارت آپ با کسب و کارهای دیگر :

معمولا همه فکر می کنند استارتاپ ها بر پایه ایده نوآورانه و خلاقانه ای راه اندازی می شوند که در قسمت تعاریف متوجه شدید که همه استارتاپ ها اساسا اینطور نیستند!

معمولا استارتاپ ها به گونه ای هستند که کمتر کسی می تواند از آن کپی کند و در این صورت است که اکثر آن ها کم رقیب یا حتی بی رقیب ظاهر می شوند. اما تمرکز اصلی استارت آپ ها روی صحیح دیده شدن و همچنین بیشتر دیده شدن است. چون قرار است ایده شان برای رفع نیاز افراد زیادی کاربرد داشته باشد.

معمولا استارت آپ ها برای راه اندازی نیاز به سرمایه زیادی دارند و به خاطر همین مورد هم اکثرا استارت آپ ها با حمایت مالی و سرمایه گذار کارشان را شروع می کنند. امروزه شرکت های زیادی با عنوان شتاب دهنده که به راه اندازی کسب و کارهای نوپا و استارت آپ ها کمک می کنند وجود دارند که در ادامه در موردشان بیشتر توضیح می دهم.

یکی از تفاوت های استارت آپ ها با دیگر کسب و کارهای اینترنتی در این است که استارت آپ ها قابلیت مقیاس پذیری دارند. البته همانطور که قبلا گفتم ممکن است مقیاس پذیری در برخی از استارت آپ ها به صورت چشمگیر دیده نشود.

مقیاس پذیری به رشد کسب و کار نسبت به هزینه های آن گفته می شود که این رشد به صورت کاملا نامتناسب است.

یعنی مثلا اگر کسب و کار شما درآمدی بالغ بر 500 میلیون تومان در سال جاری ایجاد کرده باشد و نسبت به سال گذشته مثلا دو برابر شده باشد بدون اینکه هزینه های شما بیشتر شده باشد یعنی کسب و کار شما مقیاس پذیر است. که دقیقا استارت آپ ها همینطور هستند. در ادامه مثالی می زنم تا بیشتر متوجه شوید.

به عنوان مثال در کسب و کارهای سنتی فرض کنید فروشگاه مبلمانی قصد دارد سود خود را بیشتر کند. بهترین کار این است که شعبه های بیشتری را در دیگر شهر ها راه اندازی کند. مسلما برای این کار باید هزینه های زیادی شود. از راه اندازی شبعه ها گرفته تا استخدام نیروی انسانی و …

ولی مثلا اگر اسنپ بخواهد در شهرهای دیگر نیز سرویس بدهد شاید نهایتا به یک دفتر با استخدام چند نیروی کار در آن شهر نیاز داشته باشد و مسلما این کار هزینه ی زیادی نخواهد داشت با توجه به سود بالایی که قرار است برایش حاصل شود.

در بسیاری از استارت آپ ها همینطور است. به عنوان مثال اینستاگرام یا فیسبوک که هر ماه چندین برابر به اعضای فعالشان اضافه می شود نهایت نیاز به ارتقای سرور های شان دارند که هزینه چندانی با توجه به رشد و سودی که در انتظارشان است ندارد! این کسب و کارها مقیاس پذیر اند و همین باعث می شود روز به روز به ارزش سهام آن ها افزوده شود.

البته این را هم بگویم که خیلی از کسب و کار های آنلاین هستند که روز به روز در حال گسترش و پیشرفت هستند و ممکن است سودشان در سال های آتی چند برابر شود ولی این بدین معنا نیست که این کسب و کارها هم مقیاس پذیر باشند.

پس همانطور که متوجه شدید فرق استارت آپ ها با دیگر کسب و کارها در این است که استارت آپ ها مقیاس پذیر هستند و پتانسیل این را دارند که بدون هزینه های اضافی رشد بسیار سریع و چشمگیری داشته باشند. البته این را هم بدانید فناوری های جدید کمک بسیار زیادی به مقیاس پذیری استارت آپ ها می کنند.

پیشنهاد می کنم مقاله چگونه ایده های استارتاپی پیدا کنیم؟ را بخوانید.

 

چرا همه دوست دارند استارت آپ راه اندازی کنند؟

دقیقا به خاطر مواردی که در بالا عنوان کردم خیلی از افراد دوست دارند استارت آپی راه اندازی کنند و سریع پول دار شوند. ولی نمی دانند قضیه اینقدر هم ساده نیست! نمی دانند از هر 100 استارت آپ فقط 10 تای آن ها باقی می مانند و بقیه شکست می خورند و از این 10 تا فقط یکی از آن ها مثل اینستاگرام معروف می شود. تو کشور ما چند تا مثل اسنپ هست؟ اگر قضیه به این سادگی ها بود همه استارت آپ می زدند و سریع هم معروف می شدند.

هیچ کس نمی تواند موفقیت استارت آپی را پیش بینی کند. هیچ کس نمی تواند بگوید اگر فلان محصول الان در بازار ایران باشد بی شک مورد استقبال خیلی ها قرار می گیرد و شما را میلیاردر می کند.

بهترین راه این است که حساب شده و با پایین ترین ریسک استارت آپ خود را راه اندازی کنید. برای این کار نیازی نیست از همان ابتدای کار شرکتی تاسیس کنید و به دنبال سرمایه گذار باشید! به جای این کار بهتر است روی مدل کسب و کار خود متمرکز شوید و به خدمت یا محصولی که قصد دارید عرضه کنید فکر کنید.

خدمت یا محصول خود را در اختیار اندکی از مشتریان قرار دهید تا متوجه آن شوید که چقدر مورد رضایت آن ها قرار گرفته است. با توجه به بازخوردهایی که گرفته اید از جنبه های مختلف می توانید روی نواقص استارت آپ خود کار کنید و آن را تکمیل تر کنید.

دقیقا کاری که اسنپ در ابتدای کارش انجام داد. انقدر جنبه های مختلف را سنجید و بررسی های لازم را انجام داد تا به معروف ترین تاکسی اینترنتی کشور تبدیل شد. اسنپ در ابتدای کارش فقط یک اپلیکیشن ساده با عنوان تاکسی یاب آنلاین بود. بعد کم کم با توجه به بررسی های انجام شده کارش را به صورت رسمی با عنوان “اسنپ” آغاز کرد.

شاید قواعد راه اندازی یک استارت آپ روی کاغذ خیلی پیچیده نباشد و سریع بتوان یاد گرفت ولی تجربه چیزی است که واقعا لازم است و همین باعث می شود خیلی از استارت آپ ها با شکست مواجه شوند. به خاطر همین هم اکثرا کسب و کارهای نوپا و استارت آپ ها نیاز به شتاب دهنده دارند.

پیشنهاد می کنم مقاله چرا بعضی از استارتاپ ها شکست می خورند؟ را حتما بخوانید.

 

شتاب دهند استارت آپ ها دقیقا چه کار می کنند؟

شتاب دهنده ها که طی چند سال گذشته تعدادشان در کشور ما افزایش یافته است کار اصلی شان سرمایه گذاری روی استارت آپ ها است. در واقع شتاب دهنده ها در قبال سرمایه گذاری روی ایده های نو و کاربردی استارت آپ ها درصدی از مالکیت آن ها را می گیرند. شتاب دهنده ها علاوه بر سرمایه گذاری روی استارت آپ ها خدماتی مثل آموزش دادن توسط متخصصین آن حوزه را در اختیار صاحب ایده ها قرار می دهند. معمولا شتاب دهنده ها شانس به موفقیت رساندن استارت آپ ها را افزایش می دهند.

شتاب دهنده ها از ابتدای شروع کار یک استارت آپ یعنی ارائه محصول اولیه یا نسخه دمو تا مراحل پایانی و پیشرفته تر همراه آن ها هستند.

البته شتاب دهنده ها فقط از ایده های خام استقبال نمی کنند. یعنی فکر نکنید کسی که فقط ایده ای داشته باشد هر چند ناب می تواند از شتاب دهنده ها کمک بگیرد. بعضی از دوستان فکر می کنند شتاب دهنده ها خریداران ایده ها هستند. در صورتی که اصلا اینطور نیست! باید ایده همراه با طرح توجیحی باشد تا شتاب دهنده ها بدانند قرار است روی چه ایده و استارت آپی سرمایه گذاری کنند. شتاب دهنده ها یک پشتیبان و راهنمای خوب برای راه اندازی و به موفقیت رساندن استارت آپ ها هستند.

یکی از شتاب دهنده های معروف ایرانی شتاب دهنده آواتک است که شرایط بسیار ویژه ای نظیر تامین سرمایه اولیه، در اختیار گذاشتن مربی و مشاور، ارائه فضای کاری مناسب، آموزش، شبکه سازی و ارائه سرویس های رایگان مثل سرور اختصاصی، هاست های ویژه ابری، تبلیغات رایگان و … را در اختیار استارت آپ ها قرار می دهد.

 

استارت آپ ویکند چیست؟

استارتاپ ویکند یک رویداد علمی است که در 200 شهر مختلف دنیا برگذار می شود. در این رویداد 54 ساعته که معمولا در 3 روز آخر هفته برگذار می شود علاقه مندان به حوزه هایدیجیتال مارکتینگ، توسعه دهندگان وب و برنامه نویسان ، سئو کار ها ، مدیران بازاریابی و کسب و کار های آنلاین و افرادی که به استارت آپ علاقه مند هستند شرکت می کنند.

در این رویداد ایده ها توسط صاحبان ایده مطرح می شود و از بین دوستان متخصصی که در حوزه های مختلف فعال هستند و در این رویداد شرکت کرده اند تیم سازی ها انجام می شود.

بعد از تیم سازی شروع به تولید محصول اولیه می شود و بعد از ارائه محصول داورهای استارت آپ ویکند سه تیم برنده را اعلام می کنند. نکته بسیار مهم در استارت آپ ویکند هایی که برگذار می شود این است که تیم های برنده می توانند بعد از برگذاری رویداد همان تیم را حفظ کنند و به صورت جدی روی ایده و استارت آپ خود کار کنند و در نهایت آن را ارائه کنند.

دقیقا هدف اصلی استارت آپ ویکند همین است. تیم سازی و راه اندازی استارت آپ با کمترین هزینه!

 

مراحل راه اندازی یک استارت آپ موفق :

به طور کلی برای راه اندازی یک استارت آپ موفق باید ابتدا یک ایده خوب داشته باشید یعنی یک محصول یا خدمتی که واقعا یک نیاز اساسی را برطرف کند و همچنین سرمایه گذاری که هزینه های شما را تا جای ممکن کاهش دهد.

در ادامه بیشتر در مورد مراحل راه اندازی یکی استارت آپ موفق توضیح می دهم.

 

1.شناخت نیاز و خلق ایده

اولین و مهمترین چیز در راه اندازی یک استارت آپ شناخت نیاز مردم است. ایده ای که واقعا یک نیاز اساسی را برطرف کند. نیازی نیست حتما ایده ناب و خاصی داشته باشید! بعضی وقت ها با آشنا کردن مردم با فناوری های جدید نیز می توان نیاز آن ها را بر طرف کرد. به عنوان مثال اسنپ با استفاده از تکنولوژی مکان یاب توانست مشکل مردم را حل کند. درخواست تاکسی در محل یک ایده فوق العاده بود که قبلا هم در کشور های خارجی از آن استفاده می شد.

نکته مهم : ایده های خود را حتما یادداشت کنید. خصوصا ایده های ریزی که در ذهن تان است و به ایده اصلی تان مربوط می شود. هر چقدر هم که باهوش باشید باز هم جزئیات ایده تان از یادتان می رود.

 

2.ساخت نمونه اولیه

خیلی از دوستان که هیچ وقت نمی توانند استارت آپ خود را راه اندازی کنند در این مرحله متوقف می شوند. ایده های خیلی خوبی دارند ولی هیچ وقت نمی توانند آن ها را عملی کنند. بهترین راه این است که نمونه اولیه یا نسخه دمو خدمت و محصول تان را بسازید و ارائه دهید. اگر بتوانید این مرحله را پشت سر بگذارید مطمئن باشید استارت آپ شما به زودی راه اندازی می شود.

 

3.ارائه نمونه اولیه به 100 نفر

مرحله بعدی این است که محصول اولیه خود را حداقل به 100 نفر نشان دهید و نظرات آن ها را جویا شوید. بهتر است این 100 نفر افرادی کاملا غریبه و ناشناس باشند چون اگر آشنا باشند مطمئن باشید برای روحیه دادن به شما می گویند محصول تان خیلی خوب است هرچند که اصلا به درد به خور نباشد. پس این مرحله خیلی مهم است و بازخوردهایی می گیرید بسیار به شما کمک خواهد کرد.

 

4.تامین سرمایه گذار

زمانی که احساس کردید محصول شما نقصی ندارد و آماده ارائه شده است نوبت به جذب سرمایه گذار می رسد. اگر خودتان نمی توانید از پس مخارج های پروژه بر آیید بهتر است از یک سرمایه گذار کمک بگیرید. همچنین می توانید به سراغ شتاب دهنده ها بروید.

 

5.ثبت ایده یا برند

بعد از تامین سرمایه گذار یا شریک همه چیز آماده است تا استارت آپ خود را راه اندازی کنید. بهتر است برای شروع ایده و برند یا شرکت خود را ثبت کنید.

 

6.راه اندازی محصول

محصول شما هرچقدر هم که ناقص باشد باید راه اندازی شود. مواردی مثل رابط کاربری ، بهینه سازی ، افزایش سرعت عملکرد و … را می توانید در آینده به محصول خود اضافه کنید. فراموش نکنید هیچ محصولی از ابتدا کامل نبوده است و طی گذشت زمان رفته رفته کامل شده است.

 

7.جذب کاربران بیشتر و همراهی آن ها

سعی کنید ایده تان را به افراد بیشتری نشان دهید. معمولا می گویند 1000 کاربر باید جذب کنید تا بتوانید از بازخوردهای آن ها محصول یا خدمت تان را کامل کنید. همینطور هم است. باید کاربرانتان را دنبال کنید. به عنوان مثال اگر همراه شما نشدند مسئله را جویا شوید. اشکال کار را پیدا کنید و در مرحله بعدی آن را حل کنید.

 

8.دوباره راه اندازی کنید

با توجه به بازخورد های دریافت شده می توانید نقایص محصول خود را پیدا کنید. حالا نوبت آن رسیده است که این نقایص را بر طرف کنید و محصول تان را دوباره راه اندازی کنید. مطمئن باشید محصول شما با ارزش است که قصد دارید نقایص آن را برطرف کنید و آن را دوباره راه اندازی کنید.

 

9.سعی کنید رشد کنید

اگر بتوانید هفته ای 5 درصد به کاربرانتان بیافزایید مطمئن باشید رشد خوبی را طی خواهید کرد. اگر همین طور پیش بروید تا 4 سال آینده موفق به جذب حدود 20 میلیون کاربر فعال خواهید شد. استارت آپ شما هم می تواند معروف شود و جز یکی از برترین استارت آپ های کشور شود.

بعد از اینکه استارت آپ شما به موفقیت رسید ممکن است مورد توجه بسیاری از سرمایه گذاران و برند های دیگر قرار بگیرد. ممکن است پیشنهاد های خوبی برای فروش سهام استارت آپ تان به شما بدهند درست مثل اینستاگرام که توسط فیسبوک خریداری شد.

از اینجا به بعد انتخاب با خودتان است. اگر می خواهید خودتان ادامه دهید یا اینکه استارت آپ خود را به شخص یا شرکت دیگری واگذار کنید.

پیشنهاد می کنم مقاله فاکتورهای مهم در موفقیت استارتاپ ها را حتما بخوانید.

 

جمع بندی و سخن پایانی

در این مقاله سعی کردم هر آن چیزی که درباره استارتاپ باید بدانید را عنوان کنم. پیشنهاد من این است که قبل از راه اندازی استارت آپ خود قبل از هر چیز روی ایده تان تمرکز کنید. مهمترین چیز محصول اولیه است که آن را تولید کنید.

اگر دست تنها اید و فقط صاحب ایده هستید سعی کنید در استارت آپ ویکندهایی که در شهر های مختلف برگذار می شود حتما شرکت کنید. در این رویداد ها مطمئن باشید می توانید تیم های خیلی خوبی را برای خود بسازید. همچنین اگر سرمایه ای ندارید هرگز نا امید نشوید و از شتاب دهنده ها کمک بگیرید.

امیدوار از این مقاله هم استفاده کافی را برده باشید.

منبع : همیار وب


  
  

 

بک لینک همیشه یکی از اجزای مهم در سئو سایت بوده و خواهد بود. به همین دلیل خیلی از دوستان قصد دارند برای سایت شان بک لینک های با کیفیت و قوی بسازند. خیلی ها تو این کار استادن و خودشان دست به کار می شوند و خیلی ها هم توانایی این کار را ندارند و مجبور هستند بک لینک بخرند.

در این مقاله دقیقا در مورد خرید بک لینک قصد دارم صحبت کنم. خیلی از دوستان از من می پرسند که آیا بک لینک بخریم یا نه؟ کی بخریم؟ از کجا بک لینک با کیفیت بخریم؟ آیا خرید بک لینک واقعا روی رتبه سایت مان در نتایج جست و جو تاثیر دارد یا نه؟ اگر بک لینک بخریم نکنه پنالتی بشیم؟

در این مقاله دقیقا قصد دارم به این سوالات پاسخ بدهم. خرید بک لینک اصول و قواعد خاص خودش را دارد و ممکن است هر بک لینکی که از هر سایتی می خرید به دردتان نخورد! پس اگر قصد خرید بک لینک برای سایت خود را دارید ولی اطلاعات زیادی در این مورد ندارید تا انتهای این مقاله با من همراه باشید.

 

آیا خرید بک لینک واقعا روی سئو سایت تاثیر گذار است؟

بک لینک اگر با کیفیت و قوی باشد مطمئن باشید روی بهبود سئو سایت تان تاثیر مستقیم می گذارد حتی اگر پولی باشد! مسلما خرید بک لینک هم می تواند تاثیر بسیار خوبی روی سئو سایت تان داشته باشد اما نه هر بک لینکی! نوع بک لینک خیلی مهم است. مثلا خرید بک لینک از سایت پی سی دانلود در قسمت تبلیغات متنی فایده ای ندارد که هیچ بلکه ضرر هم دارد.

یا مثلا خرید بک لینک از سایتی که هیچ ارتباطی با سایت شما ندارد اصلا کار درستی نیست. این طور بک لینک ها هیچ تاثیری روی بهبود سئو سایت تان ندارند! بلکه در آینده باعث افت رتبه سایت شما نیز خواهند شد.

 

آیا خرید بک لینک باعث پنالتی شدن سایت می شود؟

جواب این سوال هم بله است و هم خیر. بستگی به نوع بک لینک ها دارد. بستگی به این دارد که بک لینک ها را از کجا می خرید. بستگی به تعداد بک لینک ها دارد. بستگی به این دارد که آیا بک لینکی که می خرید محتوایی است یا به صورت یه یک کلمه کلیدی لینک شده در هزاران سایت است؟!!

به طور کلی گوگل با خرید بک لینک موافق نیست! چون همانطور که می دانید گوگل به بک لینک ها از دید اعتبارشان نگاه می کند. یعنی اعتبار یک سایت را نسبت به تعداد لینک هایی که به او داده اند محاسبه می کند. (البته این فقط یک روش سنجش اعتبار از دید گوگل است.) خب در این صورت اگر گوگل بفهمد بک لینک ها غیر طبیعی هستند مسلما با سایت مربوط برخورد خواهد کرد و او را جریمه می کند.

مثالی می زنم : اگر سایت تان قدیمی باشد و تعدادی بک لینک هم از قبل داشته باشد با خرید بک لینک به تعداد کم (مثلا 5 رپورتاژ آگهی) اگر محتواها و لینک های داخلی آن در هر رپورتاژ متفاوت باشد هیچ گاه گوگل متوجه خرید بک لینک ها نمی شود! این فقط یک مثال بود امیدوارم متوجه شده باشید.

ولی اگر تعداد لینک ها زیاد باشد و در مدت زمان کم ساخته شوند و از همه مهم تر با کیفیت هم باشند (از نظر دامین آتوریتی بالا و نوع لینک) و همچنین برای یک یا دو کلمه کلیدی گرفته شده باشند مسلما گوگل خواهد فهمید که لینک ها خریداری شده اند.

متاسفانه خیلی از دوستانی که سایت شان تازه تاسیس است به خرید لینک روی می آورند و در همان ابتدا، کاری می کنند که هیچ وقت سایت شان به جایگاه واقعی اش در نتایج جست و جو نرسد.

به طور کلی بک لینک خریدن برای سایتی که از لحاظ محتوا و بک لینک ضعیف است کار اشتباهی است.

خرید بک لینک توسط یک فرد حرفه ای و متخصص هیچگاه باعث پنالتی شدن سایت شما نمی شود. همان طور که عرض کردم بک لینک خریدن اصول و قواعد خاص خودش را دارد و باید این کار را به یک متخصص بسپارید.

 

چه بک لینک هایی با کیفیت هستند؟

به طور کلی بک لینک هایی با کیفیت هستند که اولا از سایت های مرتبط با سایت شما گرفته شده باشند، دوما از سایت هایی با دامین آتوریتی بالا گرفته شده باشند و سوما محتوایی باشند. برای گوگل بسیار مهم است که عبارت هایی که در محدوده لینک شما قرار دارند چه هستند؟ آیا مربوط به حوزه کاری شما هستند یا خیر!

که بهترین بک لینک برای شما بک لینکی است که از انتشار محتوا در سایت های دیگر ساخته شده باشد. همان رپورتاژ آگهی هایی که طی این سال ها خیلی از سایت ها به قصد بهبود رتبه خود در نتایج جست و جو از آن استفاده می کنند.

بک لینک هایی که با یک کلمه یا عبارت کلیدی در ساید بار سایت ها مثلا قسمت لینک های دوستان یا تبلیغات متنی قرار دارند اصلا خوب نیستند هر چند از سایت های بزرگی مثل پی سی دانلود گرفته شده باشند.

خرید این جور بک لینک ها نه تنها به بهبود رتبه سایت تان در نتایج جست و جو کمک نمی کند بلکه باعث می شود لینک های بسیار زیاد بی کیفیتی برای سایت شما ساخته شود. به خاطر اینکه لینک متنی شما مسلما در تمام صفحات سایت مورد نظر قرار می گیرد. چون ساید بار و قسمت لینک دوستان در تمام صفحات ثابت است.

بسیاری از دوستان از این مدل لینک ها از سرویس های وبلاگ دهی برای سایت خود لینک می گیرند که کار بسیار اشتباهی است. این کار باعث ایجاد مزرعه لینک می شود و ممکن است سایت تان را در معرض پنالتی شدن قرار دهد!

پیشنهاد می کنم مقاله چگونه بک لینک های با کیفیت برای سایتمان بسازیم؟ را بخوانید.

 

نکات مهم در خرید بک لینک با کیفیت

به هیچ وجه لینک های ماهانه خریداری نکنید! لینک ها باید دائمی باشند. اگر می خواهید برای بک لینک گرفتن هزینه کنید بهتر است لینکی بخرید که دائمی باشد. دقیقا مثل رپورتاژ آگهی

سعی کنید از سایت هایی لینک بخرید که دامین آتوریتی بالای 60 داشته باشند.

قبل از خرید بک لینک حتما اسپم اسکور سایت لینک دهنده را چک کنید. سعی کنید از سایت هایی لینک بخرید که اسپم اسکور آن ها زیر 3 باشد.

هیچگاه به صورت انبوه و در بازه زمانی کوتاه بک لینک نخرید! (خرید 50 بک لینک در یک روز)

فقط برای یک کلمه کلیدی لینک نخرید! سعی کنید کلمات کلیدی بیشتری را در خرید لینک ها لحاظ کنید.

سعی کنید برای مقالات، دسته بندی ها و در کل بیشتر برای صفحات داخلی سایت تان لینک بخرید و فقط برای صفحه اصلی لینک نخرید.

اگر رپورتاژ آگهی می خرید سعی کنید برای آن کامنت بگیرید و آن را به اشتراک بگذارید تا قدرت صفحه رپورتاژ شما در آن سایت بالا برود.

به کسی که از او لینک می خرید باید اطمینان داشته باشید. به طور مثال اگر شما می خواهید لینک هایتان طی یک ماه در 10 سایت ثبت شود باید همینطور باشد نه اینکه کل لینک ها یک روزه ثبت شود.

 

از کجا بک لینک با کیفیت بخریم؟

اگر کلمه “خرید بک لینک” را در گوگل جست و جو کنید سایت های زیادی را می بینید که بک لینک می فروشند. یک سری از این سایت ها کاملا زرد هستند و به صورت انبوه بک لینک هایی را می فروشند. معمولا این سایت ها بک لینک ها را به صورت همان انبوه در یک روز درج می کنند. بیشتر این سایت ها با سیستم های وبلاگ دهی به صورت واسطه ای کار می کنند.

سایت هایی هم هستند که پکیج های آماده می فروشند مثلا 50 بک لینک از سایت های ایرانی و خارجی یا سایت های EDU و GOV.

سایت هایی هم هستند که واسطه ای برای رپورتاژ آگهی در سایت های بزرگ اند. این سایت ها هم پیشنهاد های ویژه ای دارند. مثلا رپوتاژ آگهی در 10 سایت با موضوع تکنولوژی 7 میلیون تومان.

به تازگی افرادی هم پیدا شده اند که یک سری وبلاگ در سیستم های وبلاگ دهی مختلف راه اندازی کرده اند و به واسطه آن ها بک لینک می فروشند. تبلیغ این افراد بیشتر در فروم ها و سایت هایی مثل “انجام میدم” زیاد است. معمولا قیمت بک لینک هایی هم که می فروشند خیلی پایین است. مثلا درج لینک شما در 500 وبلاگ 50 هزار تومان، حتی اگر به صورت رپورتاژ هم باشد قیمت شان همین حدودا است.

این پادکست را حتما گوش بدید : چه بک لینک هایی برای سایت ما خوب است؟

واقعیت این است که با توجه به نکات مهمی که در قسمت قبل عنوان کردم بک لینک خریدن از هیچ کدام از این سایت ها یا افراد اصلا به سلاح شما نیست. همانطور که گفتم باید از کسی بک لینک بخرید که مورد اطمینان باشد. باید از جایی بک لینک بخرید که در مدت زمان کوتاهی بک لینک های زیاد در سایت های مختلف برای سایت تان نسازد. این قضیه بسیار مهمی است!

متاسفانه یکی از مشتریان ما از یکی از سایت هایی که بک لینک هایی به صورت پکیج می فروشد بک لینک خریداری کرده بود. زمانی که گزارش بک لینک های او را چک کردم دیدم اولا اکثرا لینک ها نو فالو هستند و ثانیا لینک ها بیشتر پروفایلی اند یعنی در یک صفحه بی ارزش خارجی فقط با یک کلمه کلیدی لینک قرار داده شده بود. متاسفانه کیفیت بک لینک ها اصلا خوب نبود و مطمئن هستم در مدت زمان کوتاهی تمام بک لینک ها ساخته شده بود.

بیشتر سایت هایی که به این صورت بک لینک می فروشند فقط به فکر جیب خودشان هستند و کیفیت کار براشون اصلا مهم نیست! در صورتی که سودش را آن ها می برند و ضررش در آینده برای شماست.

نکته بسیار مهم این است که به هیچ وجه بک لینک های ارزان قیمت نخرید! گول سایت هایی را نخورید که شعار هایی این چنینی می دهند : خرید بک لینک ارزان، خرید بک لینک با کیفیت ارزان، خرید بک لینک دائمی ارزان و … هیچ بک لینک ارزان قیمتی با کیفیت نخواهد بود. مطمئن باشید هر چیز ارزانی نمی تواند با کیفیت باشد!

اگر قصد دارید رپورتاژ آگهی بگیرید حتما خودتان به صورت مستقیم با سایت های مربوطه در تماس باشید و با مدیریت شان وارد مذاکره شوید. همچنین سعی کنید برای هر رپورتاژ آگهی، متن مجزا به همراه لینک های مختلف در نظر بگیرید.

همچنین سایت های خیلی خوبی وجود دارند که اصلا تبلیغاتی به عنوان رپورتاژ آگهی ندارند. می توانید این سایت ها را پیدا کنید و اگر شرایط سایت شان در همه موارد خوب بود با آن ها وارد مذاکره شوید تا رپورتاژ آگهی شما را در سایت شان قرار دهند.

 

چه زمانی بهتر است بک لینک بخریم؟

به طور کلی زمانی که سایت تان در شرایط خوبی قرار دارد باید به فکر خرید بک لینک باشید. چون بک لینک باعث می شود سایت تان تقویت شود. اگر سایت تان ضعیف باشد اصلا به دردش نمی خورد. اگر سایت تان در کورس رقابت نباشد و اصلا در نتایج جست و جو جایگاه خوبی نداشته باشد بک لینک خریدن کار اشتباهی است.

بعضی از دوستان فکر می کنند زمانی که بک لینک بخرند ممکن است سایت شان به سرعت به صفحه اول برسد. شاید این درست باشد ولی برای سایتی که نهایتا صفحه دوم باشد نه اینکه اصلا در نتایج جست و جو وجود نداشته باشد.

خرید بک لینک برای سایت های تازه تاسیس هم کار اشتباهی است. چون سایتی که تازه کار باشد نه بک لینکی دارد نه ترافیکی! در این صورت زمانی که حرف از خرید بک لینک می شود یعنی بک لینک با کیفیت چون قرار است برای آن هزینه شود. زمانی هم که سایت شما هیچ اعتباری نداشته باشد و برای آن در سایت های معتبر دیگر بک لینک بسازید گوگل حق دارد شک کند و سایت شما را جریمه کند. البته در بسیاری از مواقع شاید پنالتی نشوید ولی باز هم می گویم خرید بک لینک برای سایتی که نوپا است اصلا سومند نخواهد بود.

پیشنهاد می کنم پادکست چرا هر چی بک لینک می سازیم دیگر تاثیری ندارد؟ را گوش دهید.

 

جمع بندی و سخن آخر

اگر قصد خرید بک لینک را دارید ابتدا روی تمام فاکتورهای مهم و تاثیر گذار سئو در سایت تان کار کنید. خرید بک لینک مثل یک دوپینگ برای سایت تان است. اگر سایت تان ضعیف باشد هیچ تاثیری روی بهبود سئو سایت تان نمی گذارد.

اگر قصد دارید بک لینک بخرید پیشنهاد من این است که حتما بک لینکی بخرید که اولا دائمی باشد و ثانیا به صورت محتوایی باشد. همان رپورتاژ آگهی منظورم است. سایت ها و همچنین وبلاگ های زیادی هستند که به درد قرار دادن رپورتاژ آگهی می خورند که سعی کنید حتما آن را شناسایی کنید.

نکته بسیار مهم پایانی این است که به هیچ وجه روی یک یا دو یا حتی سه کلمه کلیدی تمرکز نکنید. همیشه تاکید کرده ام که بک لینک هایی که می سازید باید کاملا متفاوت باشند. در رپورتاژ هایی هم که می گیرید حتما به این موضوع دقت کنید.

فراموش نکنید اگر بک لینک های شما غیر طبیعی و غیر مجاز باشند گوگل می فهمد. حتی اگر چند سال از ساخت آن ها گذشته باشد. گوگل همیشه به دنبال آپدیت کردن الگوریتم هایش است. گوگل همیشه به دنبال شناسایی سایت هایی است که از روش های غیر مجاز برای سئو استفاده می کنند.

امیدوارم از این مقاله استفاده کافی را برده باشید. اگر سوالی در مورد خرید بک لینک دارید یا نیاز به مشاوره بیشتری در این مورد دارید با من در تماس باشید.

منبع : همیار وب


  
  

کمیسیون مشترک اجرای برجام در سطح وزرای خارجه این جمعه در وین برگزار می شود.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و همتایان او از  فرانسه، چین، آلمان، روسیه وانگلیس قرار است روز جمعه  برای رایزنی درباره اینکه اتحادیه اروپا چگونه  می تواند از منافع تهران ( دربرجام) از طریق یک بسته اقتصادی و ضمانت‌هایی محافظت کند، نشست برگزار کنند. 

این دومین نشست اعضای برجام بدون حضور آمریکاست و پیش از آن نشست کمیسیون مشترک در سطح معاونین وزرا برگزار شده بود.


گفتنی است ظریف در حال حاضر حسن روحانی را در سفر به برن و وین همراهی می کند.

 

منبع : خبرگزاری شبستان


  
  

پیمانه اقتصادی؛

جدیدترین خبر درباره افزایش یارانه

رکنا: این پیمانه تیتر‌هایی همچون بانک مرکزی تورم خردادماه را اعلام کرد، بازار سهام جهان افت کرد، بازار اوراق مسکن بازگشت کم‌نوسانی به «تسه»ها، افزایش قیمت نفت با قفل شدن نفت لیبی در بنادر، نرخ سکه، دلار، یورو و پوند در بازار آزاد تهران کاهش یافت، روسیه دست آغشته به عسل ایران را گاز می‌گیرد، انجمن خودروسازان انگلیس درباره آثار منفی برگزیت هشدار داد، رشد اقتصادی 4.6 درصد شد و پیشنهاد ویژه تویوتا به جوانان را در بر دارد.

یمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار Store انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کنیم.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون بانک مرکزی تورم خردادماه را اعلام کرد، بازار سهام جهان افت کرد، بازار اوراق مسکن بازگشت کم‌نوسانی به «تسه»ها، افزایش قیمت نفت با قفل شدن نفت لیبی در بنادر، نرخ سکه، دلار، یورو و پوند در بازار آزاد تهران کاهش یافت، روسیه دست آغشته به عسل ایران را گاز می‌گیرد، انجمن خودروسازان انگلیس درباره آثار منفی برگزیت هشدار داد، رشد اقتصادی 4.6 درصد شد و پیشنهاد ویژه تویوتا به جوانان را در بر دارد.

بانک مرکزی تورم خردادماه را اعلام کرد

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به خرداد‌ماه 1397 را نسبت به مدت مشابه پارسال 9.4 درصد اعلام کرد. به گزارش بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، خلاصه نتایج به‌ دست آمده از شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران براساس سال پایه 1395 نشان می دهد، شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در خردادماه 1397 به عدد 122.6 رسید که نسبت به ماه پیش 4.3 درصد افزایش یافت. این شاخص در خردادماه 1397 نسبت به ماه مشابه پارسال معادل 13.7 درصد بیشتر شد. بر این اساس، شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی تحت تاثیر سیاست های ارزی، افزایش 4.3 درصدی را در خردادماه در مقایسه با ماه پیش تجربه کرده است اما نرخ تورم در 12ماه منتهی به خرداد 1397 کماکان در محدوده تک رقمی قرار دارد.

قرمزپوشی بورس پس از رکوردشکنی‌های تاریخی

شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز سه شنبه پنجم تیرماه 97، با کاهش 1646 واحدی معادل 1.43 درصد به رقم 112 هزار و 60 واحد رسید. تالار شیشه‌ای در چهارمین روز کاری هفته و تیرماه 97، بر خلاف روزهای اخیر، شاهد روند نزولی شاخص‌های منتخب بود. بر این اساس، شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) با کاهش 503 واحدی معادل 1.43 درصد به رقم 34 هزار و 681 واحد رسید. شاخص کل هم وزن، با افت 214 معادل 1.12 درصد، عدد 18 هزار و 922 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با کاهش 155 واحدی معادل 1.12 درصد به رقم 13 هزار و 682 واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور، 2080 واحد کاهش معادل 1.64 درصد را رقم زد و به سطح 125 هزار و 93 واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول، با 1445 واحد کاهش معادل 1.71 درصد به رقم 83 هزار و 235 واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز بر خلاف روزهای گذشته، با 2053 واحد کاهش معادل 0.89 درصد همراه بود و عدد 227 هزار و 965 واحد را به نمایش گذاشت.

بازار سهام جهان افت کرد

روز سه‌شنبه، بالا رفتن تنش‌های تجاری بین آمریکا و سایر اقتصادهای بزرگ جهان، سرمایه‌گذاران را از سرمایه‌هایی مانند سهام که ریسک بالاتری دارند، دور نگاه داشت و سهام جهان به روند فروش خود ادامه داد؛ بازارهای چین بیشترین آسیب را از اضطراب سرمایه‌گذاران متحمل شدند. بازارهای آسیایی تحت تأثیر سقوط Fall شدید وال‌استریت در معاملات دیشب افت کردند؛ اس‌اندپی 500 و نزدک، بدترین سقوط خود در بیش از 2 ماه گذشته را تجربه کردند. گسترده‌ترین شاخص آسیا اقیانوسیه سهام ام‌اس‌سی‌آی، که سهام ژاپن را در نظر نمی‌گیرد، 0.27 درصد افت کرد. هانگ‌سنگ در هنگ‌کنگ 0.2 درصد افت کرد و شاخص کامپوزیت شانگهای 0.8 درصد از ارزش خود را از دست داد. نیکی ژاپن توانست بیشتر افت خود را جبران کند و تنها با 0.1 درصد ضرر به کار خود پایان دهد. شاخص‌هایی که سهام تکنولوژی در آنها وزن سنگینی را به خود اختصاص داده‌اند، مثل کوسپی‌ کره‌جنوبی و شاخص سهام تایوان، به ترتیب 0.45 درصد و 0.55 درصد افت کردند.

بازار اوراق مسکن؛ بازگشت کم‌نوسانی به «تسه»ها

دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند95 (تسه9512) با رشد 9/ 0 درصدی به قیمت 66 هزار و 459 تومان معامله شدند. پس از جهش 8 درصدی قیمت «تسه»ها طی 5 روز معاملاتی (22 تا 29 خرداد) و شکستن سقف 70 هزار تومانی با ورود نقدینگی به این بازار، از تیر افت «تسه»ها رقم خورد. پس از جهش 278 درصدی تعداد معاملات مسکن تهران در اردیبهشت و رشد 8/ 8 درصدی قیمت ماهانه مسکن، آمارهای دفتر مسکن وزارت راه و شهرسازی، در ماه خرداد رشد 7/ 7 درصدی قیمت ماهانه، اما افت 7/ 21 درصدی را نشان می‌دهد. عدم شفافیت معاملات مسکن، اختلاف میان قیمت فروشنده و خریدار در کنار ورود نقدینگی به بازار مسکن با رشد تقاضای سرمایه‌گذاری از عوامل جهش قیمت مسکن در ماه‌های اخیر است. اما پایین بودن قدرت خرید متقاضیان مسکن، مانع از رشد قابل توجه «تسه»ها (تأمین مالی از طریق اوراق) شد.

افزایش بهای نفت با قفل شدن نفت لیبی در بنادر

روز گذشته قیمت آتی نفت خام برنت نسبت به قیمت بسته شده در اواخر روز گذشت 35 سنت افزایش یافت و 75.08 دلار در بازار معامله شد. همچنین، معامل? آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با افزایش 30 سنتی، بشکه ای 68.38 دلار صورت گرفت. از دلایل افزایش قیمت نفت در روز سه شنبه، کاهش تولید نفت کانادا و عدم قطعیت از صادرات نفت لیبی عنوان شده است. نیروهای نظامی شرق لیبی تحت فرماندهی خلیفه هفتر، کنترل بنادر نفتی را به یک شرکت ملی نفتی دیگر که در شرق کشور قرار دارد واگذار کرده است. او گفته که شرکت نفتی متعلق به دولت که در طرابلس مستقر است دیگر حق کنترل آن نفت را ندارد. در این رابطه سوکریت ویجایاکار، مدیر موسسه مشاوره انرژی تریفکتا گفته است: “این اقدام خطر قفل شدن نفت لیبی در داخل کشور را افزایش می دهد، زیرا شرکت ملی نفتی که در طرابلس قرار گرفته، تنها سازمان قانونی ای ست که حق فروش نفت را دارد.” سرگردانی ها در مورد عرضه نفت لیبی در حالی به وجود آمده است که اوپک سعی دارد برای ایجاد تعارل در بازار، تولید خود را افزایش دهد.

نرخ سکه، دلار، یورو و پوند در بازار آزاد تهران کاهش یافت

روز گذشته نرخ نقدی سکه تمام طرح جدید، بدون تغییر در سطح 2,690,000 تومان قرار گرفت. همچنین هر سکه تمام طرح جدید با افت 9 هزار تومانی نسبت به نرخ پایانی روز دوشنبه، به قیمت 2,807,000 تومان رسید. هر نیم سکه بهار آزادی Freedom نیز در معاملات دیروز بازار سکه، 1,420,000 تومان قیمت گذاری شد که نسبت به روز قبل، 40 هزار تومان ارزان‌تر شده است. هر ربع سکه بهار آزادی نیز بدون تغییر به قیمت 780 هزار تومان معامله و همچنین هر سکه یک گرمی، 420 هزار تومان ارزشگذاری شده است. همچنین نرخ دلار نسبت به روز قبل (حدود 9 هزار تومان) به محدوده 8200 تا 8500 تومان کاهش داشت. همچنین هر یورو، با 300 تومان کاهش به نرخ 9100 تومان رسید. هر پوند انگلیس نیز با 360 تومان عقب نشینی به سطح 10380 تومان رسید. هر درهم امارات به عنوان ارز اثرگذار بر نرخ دلار در بازار داخلی، 2130 تومان قیمت گذاری شد که نسبت به روز قبل، 70 تومان کاهش قیمت داشت.

روسیه دست آغشته به عسل ایران را گاز می‌گیرد

برگزاری CNBC گزارش داده است، ایالات متحده آمریکا می تواند از روسیه بخواهد تولید نفت را افزایش دهد تا همراه واشنگتن در جهت وضع تحریم های جدید علیه ایران از کمبود عرضه جهانی نفت جلوگیری کند. به نقل از Russia Today، اوپک و متحدان غیر عضو موافقت کرده اند که با وجود مخالفت ایران روزانه یک میلیون بشکه در روز به بازار اضافه کنند. گزارش شده است که روسیه اصرار به افزایش تولید 1.5 میلیون بشکه نفت در روز را دارد. الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه، به CNBC گفت که میزان افزایش صورت گرفته در حال حاضر کافی است. نواک، وزیر انرژی روسیه، در حال رفتن به واشنگتن برای شرکت در کنفرانس جهانی گاز است و در آنجا او با همتای آمریکایی خود دیدار خواهد کرد. بر اساس گزارش CNBC، تحلیلگران می گویند، پری ممکن است از روسیه بخواهد تا برای مقابله با کمبود نفت بازار در صورت تحریم علیه ایران، تولید نفتش را افزایش دهد.

پیشنهاد ویژه تویوتا به جوانان

شرکت خودروسازی تویوتا به منظور تشویق جوانان به خرید محصولاتش، اشتراک رایگان در سامانه‌های ارتباطی را به آنها هدیه می‌کند. به گزارش بلومبرگ یکی از چالش‌های تویوتا آن است که خودروهای سدان این برند اغلب نظر مشتریان سالخورده را به خود جلب می‌کنند و گروه‌های سنی جوان‌تر تمایلی به خرید این خودروها نشان نمی‌دهند. به نقل از دنیای اقتصاد، آکیو تویودا، مدیر شرکت تویوتا فناوری‌های ارتباطی را بزرگ‌ترین خطر و در عین حال مهم‌ترین فرصت برای کسب‌و‌کار در خودروسازی جهان می‌داند و اعلام کرد، از سال 2020 لااقل 70 درصد تولیدات این شرکت به سامانه‌های ارتباطی مجهز خواهند بود. اغلب خدمات ارتباطی که در مدل‌های مختلف کرولا و کرون به مشتریان عرضه می‌شوند جدید نیستند، اما ایده صدور صورتحساب برای دارندگان خودرو توجه زیادی را به خود جلب کرده است. مشتریان تویوتا به مدت سه سال به‌طور رایگان از سامانه «تی-کانکت» استفاده می‌کنند که سامانه هدایت خودکار خودرو را نیز شامل می‌شود. پیش‌بینی می‌شود با ارائه این پیشنهاد فروش مدل‌های کرولا در ژاپن دو برابر شود.

رشد اقتصادی 4.6 درصد شد

بر اساس گزارش «آخرین تحولات متغیرهای کلان اقتصادی» توسط معاونت اقتصادی بانک مرکزی، افزایش رشد اقتصادی غیرنفتی (از 3.3 درصد در سال 1395 به 4.6 درصد در سال 1396) و رشد اقتصادی مثبت در تمام فصول سال 1396، رشد 5.5 درصدی شاخص تولید کارگاه‌های بزرگ صنعتی، افزایش 14.9 درصدی سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه ساختمان و مثبت شدن رشد ارزش افزوده بخش ساختمان در سال 1396 از جمله تحولات مثبت بخش واقعی اقتصاد بود که در این گزارش مورد توجه قرار گرفت. در عین حال افزایش نوسانات نرخ ارز در ماه‌های ابتدایی سال جاری، زمینه‌ساز افزایش نرخ تورم ماهانه و تورم نقطه به نقطه در خرداد ماه سال 1397 بوده است.

انجمن خودروسازان انگلیس درباره آثار منفی برگزیت هشدار داد

رئیس اجرایی انجمن تولیدکنندگان و معامله‌کنندگان خودرو انگلیس روز سه‌شنبه هشدار داد که خروج این کشور از اتحادیه گمرکی و بازار مشترک اروپا در دوره پسا برگزیت

860 هزار شغل در صنعت خودروسازی را در معرض خطر قرار می‌دهد. «مارک کارنی» که روز سه شنبه برای ارائه توضیحاتی در کمیته دارایی مجلس عوام انگلیس حاضرشده بود تصریح کرد، اقتصاد انگلیس ضعیف‌تر از پیش‌بینی‌های بانک مرکزی پیش از برگزاری همه‌پرسی برگزیت عمل کرده است. او که از مخالفان برگزیت به شمار می‌رود، تصریح کرد، رشد اقتصادی امروز انگلیس نزدیک به 2 درصد از دوران پیش از برگزاری همه‌پرسی برگزیت کاهش‌یافته است. این در حالی است که به گفته کارنی بانک مرکزی و دولت انگلیس مشوق‌های قابل‌توجهی را در جهت کاهش شوک ناشی از خروج از اتحادیه اروپا هزینه کرده است.

وی توضیح داد که درآمد واقعی خانوارها 900 پوند کمتر از پیش‌بینی‌های بانک مرکزی در ماه «می» 2016 است. کارنی در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد، انگلیس به بازار مشترک و اتحادیه گمرکی اروپا به‌شدت نیاز دارد و چنانچه دوره انتقالی پسا برگزیت به هر دلیلی به اجرا گذاشته نشود آسیب جدی به اقتصاد انگلیس وارد می‌شود. به نقل ایرنا، بر اساس گزارش دفتر آمار ملی انگلیس، رشد اقتصادی این کشور در سه‌ماهه اول سال جاری به پایین‌ترین حد در پنج سال گذشته رسیده است. هرچند کارنی اظهار داشت که این مساله ارتباطی با برگزیت ندارد اما «وز استیرینگ» یک عضو ارشد کمیته دارایی انگلیس گفت که از اظهارات رئیس بانک مرکزی، به‌ خوبی می‌توان نتیجه گرفت که خروج از اتحادیه اروپا انگلیس را فقیرتر کرده است.

واردات بیش از 97 تن فانوس بادی به کشور

بر اساس آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی دوازده ماهه سال 96، در این مدت بیش از 97 تن فانوس بادی از کشور‌های مختلف جهان وارد ایران شده است. بر اساس واردات این حجم فانوس بادی به کشور، 323 هزار و 134 دلار ارز از کشور خارج شد که بالغ بر یک میلیارد و 124 میلیون و 932 هزار و 143 تومان در آمار گمرک به ثبت رسیده است. گفتنی است فانوس بادی از کشور‌های آذربایجان، آلمان، امارات متحده عربی، چین، فنلاند و سایر کشور‌ها وارد ایران شده است. به نقل از میزان، در این میان اولین و بزرگترین صادرکننده فانوس بادی به ایران از کشور چین بوده که با فروش بیش از 73 تن از این محصول، درآمد 240 هزار و 271 دلاری را نصیب خود کرده است.

جدیدترین اظهارنظر درباره افزایش یارانه

علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دیروز در جمع خبرنگاران گفت‌: دولت یک میلیون شغلی را که برای سال جاری هدفگذاری کرده در شرایط تحریم‌ها هم دنبال می‌کند و صرفاً ممکن است روش‌های رسیدن به این هدف تغییر کند. وی درباره میزان یارانه نقدی نیز گفت: قطعاً افزایش یارانه به صورت عمومی برای همه مردم در دستور کار نیست و برای 7 هزار میلیارد تومانی که از قبل برای دهک‌های پایین در نظر گرفته شده بود، برنامه‌ریزی می‌کنیم. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اطمینان داد که دولت از زندگی دهک‌های پایین محافظت می‌کند و اجازه نخواهد داد سبد هزینه‌های خانوار و به ویژه قشرهای ضعیف مانند کارگران و بازنشستگان دچار مشکل جدی شوند.

منبع : شهر خبر


  
  

 

سیف و روحانی

البته طبیعی است هنگامی که خانواده ی برخی مسئولان از جمله جناب سیف، در خارج از ایران سکونت داشته باشند، هیچ گاه این فشار مالی روزافزون را احساس نکنند.

 

سرویس اقتصاد مشرق - نوسان شدید و صعودی این روزهای بازار سکه و ارز، بار دیگر لزومترمیم کابینه دولت بخصوص تیم اقتصادی را روی زبان‌ها انداخت. تا جاییکه اخیرا محمود واعظی رئیس دفتر روحانی نیز به این مسئله واکنش نشان داد و از لزوم تغییر در کابینه سخن گفت.

در مجلس هم گرچه خیلی دیر، اما نمایندگانی خواهانانجام فوری اصلاحات در کابینه هستند. نقوی حسینی یکی از این نمایندگان است که به تازگی در حساب توئیتر خود از لزوم این ترمیم سخن گفت و نوشت:

 

 

بر همین اساس تصمیم گرفتیم به مهم‌ترین دلایلی که سبب شد نیاز به تغییر فوری تیم اقتصادی دولت احساس شود بپردازیم.

 

چرا سیف باید برکنار شود؟

 

حدود 5 سال است که ولی‌الله سیف سکان هدایت بانک مرکزی ایران را برعهده دارد. مروری بر عملکرد این عضو کابینه بیانگر نقاط مثبت و منفی است که در ادامه مشاهده خواهید کرد.

 

* تک رقمی نگه‌داشتن تورم به هر قیمت

یکی از مهم‌ترین دستاورهای دولت در سال‌های ابتدایی را می‌توان کنترل روند رو به رشد نرخ تورم و گرانی کالاهای اساسی در نظر گرفت. گرچه نفس پایین ماندن قیمت‌ها در آن زمان اقدامی مثبت بود اما ادامه این روند با سیاستی که دولت پیش گرفت سبب شد کشور وارد رکود شدیدی شود که نتیجه آن بیکاری بسیاری از کارگران و تعطیلی کارخانه‌ها شد.

در این زمینه بخشی از کارشناسان معتقدند پایین نگه داشتن نرخ تورم آمارسازی است و واقعیت چندانی ندارد اما با این حال نمی‌توان تبعات تصمیمات بانک مرکزی را نادیده گرفت.

 

بیشتر بخوانید

آیا بانک مرکزی تورم خرداد را هم تک‌رقمی اعلام می‌کنند؟

 

گرچه کنترل تورم تصمیم دولت بود اما روشی که برای این کار اتخاذ شد به طور مستقیم به بانک مرکزی مرتبط است. در واقع سیاست‌های مالی این نهاد سبب شد تا رکود تشدید شود. یکی از این سیاست‌ها بالارفتن بی حساب و کتاب نرخ سود بانکی بود بطوریکه سود بالای 25 و 30 درصدی در خیلی از بانک‌ها به امری طبیعی تبدیل شده بود. به بیان دیگر پول‌های مردم به جای این که وارد تولید شود در بانک‌ها بلوکه می شد و همین مسئله نیز سبب شد نقدینگی به غول تبدیل شود.

 

* غول نقدینگی

همانطور که گفته شد افزایش شدید نقدینگی ناشی از سیاست‌های بانک مرکزی یکی دیگر از دستاوردهای حضور سیف در بانک مرکزی است. حجم نقدینگی در زمان آغاز به کار دولت یازدهم یعنی ابتدای مردادماه سال 1392 حدود 479 هزار میلیارد تومان بود که این رقم هم‌اکنون به بیش از 1530 هزار میلیارد تومان رسیده است که نشان از رشد بی از سه برابری دارد.

 

بیشتر بخوانید

نقدینگی در دولت روحانی چقدر زیاد شد؟

 

دلیل اصلی این رشد را نیز می‌توان در پرداخت ماهانه سود سپرده‌های بانکیدر نظر گرفت.

 

* موسسات مالی غیر مجاز

چالش دیگری که سیف با آن مواجه بود و سبب شد برای ماه‌های متمادی تعدادی از سپرده‌گذاران موسسات مالی غیرمجاز، مقابل بانک مرکزی، قوه‌قضائیه، مجلس و... درخواست استعفای سیف را شعار دهند دیگر دلیلی است که عملکرد سیف را تحت‌الشعاع قرار داد.

طی سالیان گذشته پرونده کلاهبرداری، اقدامات غیرقانونی و... موسساتی که زیر نظر بانک مرکزی فعالیت میکردند و پس از اعلام ورشکستگی و ناتوانی در بازپرداخت سپرده‌های مردم، معضلات بسیاری را در کشور ایجاد کردند به دغدغه روزانه بسیاری از دلسوزان کشور و نمایندگان مجلس تبدیل شده بود تا جاییکه بارها نمایندگان از رئیس‌جمهور برکناری رئیس بانک مرکزی به دلیل عدم مدیریت صحیح این ماجرا را داشتند.

 

بیشتر بخوانید

اعتراف سیف به کم‌کاری بانک مرکزی در ساماندهی موسسات غیرمجاز

 

اما روحانی با بی‌توجهی به دغدغه نمایندگان، همچنان از سیف حمایت می‌کرد و همین مسئله نیز به پیچیده تر شدن پرونده و عصبانی‌تر شدن مالباختگان منجر شد. از سوی دیگر هم وجود پرونده‌هایی همچون بانک سرمایه که معوقات چند هزار میلیاردی در آن وجود داشت دلیل دیگری بود بر ناتوانی وی در مدیریت نهاد پولی مالی کشور.

 

* رانت چند هزار میلیاردی

دیگر دلیل مهمی که ضعف بانک مرکزی را در کنترل بازار نشان می‌دهد اقدامات غیرکارشناسی چندماه اخیر این مجموعه است. طی ماه‌های گذشته بانک مرکزی برای کنترل بازار سکه، اقدام به پیش فروش آن کرد اما آنچه در عمل اتفاق افتاد افزایش حدود 100 درصدی قیمت سکه بود. بهمن سال گذشته که پیش فروش سکه آغاز شد قیمت هر سکه بهارآزادی حدود 1 میلیون و 530 هزار تومان بود که طی روزهای اخیر رکورد سه میلیونی را نیز تجربه کرد.

 

بیشتر بخوانید

کمک 7 هزار و 600 میلیاردی بانک مرکزی به ثروتمندان

 

به علاوه اینکه طبق آنچه از آمار مشخص است پیش فروش سکه رانت عجیب میلیاردی را برای برخی به همراه داشته که برای نمونه می‌توان به این مسئله اشاره کرد که تنها دو نفر 59 هزار سکه خریداری کردند و به ازای هر سکه نیز 1 میلیون سود کسب کردند. جالب آنکه یکی از این دو نفر که 38 هزار سکه پیش‌خرید کرد تنها 31 سال سن دارد و در مدت کمتر از 6 ماه توانست حداقل 38 میلیارد تومان سود کسب کند.

 

* نمیدانم باید چکار کنم

مسئله دیگری که در خصوص عملکرد اقتصادی دولت قابل تامل است و اعتراض بسیاری از کارشناسان را نیز به همراه داشته، نامربوط بودن حوزه‌های تخصصی مسئولیت‌هاست به عنوان نمونه رئیس‌بانک مرکزی حسابدار است و وزیر اقتصاد، اقتصاد نخوانده و رئیس سازمان برنامه و بودجه هم اقتصاد نخوانده است بنابراین بی سبب نیست اگر ولی‌الله سیف به عنوان نفر اول سیستم پولی-مالی کشور اذعان کند که نمی‌داند باید چکار کند.

منبع : مشرق نیوز


  
  
<      1   2   3      >